Followers

Wednesday, May 5, 2010

After Muet activities: Hang Out with Opah

Fasa Satu hari ini
Haa.. tadi aku baru je menyiapkan Muet untuk sessi speaking(maksud aku pg tadi) . Bgun pagi mandi bersiap n pegi skolah yg held Muet pnyer speaking test. datng telebey awal plak.dengan harapan nk bajet mcm best student skit depan org ramai.kemudian rase menyesal sbb x da org. Aku bru teringat yg aku x kenal sekor pon yg buat Muet ngan aku tuhh. hummm . masuk bilik kuarantin n name di panggil. Tup tup tup , aku dapat group 1st . meggelabah la saya . satu group mengandungi ; seorg pompuan free hair yg konon2 nyer chantek sngat , sorang indian gurl yg sanagt lahhh polite , sorang jantan pendek pakai spek bawak kancil merah n da hot aku . wahhhh . kannn . msuk bilik test, aku candidate B . sesi bercakap sampai penat bermula . Candidate A yakni si rase cantik cakap terhuyung hayang, pastu truss x nak cakap. turn aku , dengan konfiden ke laut dan body language yg kadang2 aku sendiri terase over gedik mgbil alih, diikuti si polite indian gal n si kancil merah pendek. Time for discussion ; si indian gal memulakan perbincangan, denga perassaan x nak kalah aku terus cakap n cakap pastu hambur kat candidate D, kancil merah pendek. pastu aku cakap skit n hambur kat candidate A, candidate A setuju ngan cadangan aku n truskan senyum ala2 miss earth dan terus sepi . si indian cakap lagi, aku argue balik, kancil merah pendek menyampuk. candidate A tetap senyap . si indian gal cakap n hambur kat candidate A , candidate A setuju jugak , n senyum kemudian ( suasana sepi ) . examiner cakap , kamu bole nk conclude, x nk conclude or buat pilihan pon x pe . aku wat2 konfident terase mcm aznil haji nawawi bertanyer kpd budak2 lain apekah conclusion nyer ?? lepas semua conclude, kecuali si candidate A yg terus tunduk , perbualan tamat . kami keluar dari bilik exam n balik. sebelum balik aku dan buat2 baik ngan indian gal tue , ckp u r awesome ! die cakp tenkiu n kami berborak . mcm2 tyer n mjawab . si kancil merah pendek menyibuk dnegan kiteorg. hummm . laaynnn . dan kami mengumpat si candidate A . sebetolnyer kami kasihani candidate A . kami cume nk bantu . setelah bosan berborak aku balik umahhh dengan riang~
_______________________________________________________________________

Fasa Dua hari ini
Sampai je rumah dalam pkul 8.30 a.m aku menjerit . Siap semua jom g Sunway !!! sepupuku yg dari kuantan dtg bertandang ke rumahku mahu ikut juga . bersama2 dengan makcik aku tak lupa opah tersayang ! this time aku bg makcik aku drive coz die tau jalan n aku nk tdo sbb x cukup tido mlm tadi.Ye lahh tdo pkul 2 bgun pkul 6.30 , selagi x cukup 8 jam tido aku akn kate bhawe aku tido x cukup2 oke. harap paham cara aku tido.dalam pkul 11.00 sampi la sunway . sepupu aku tyer ." eh aku x bwk bju, ko x cakap nk mandi wan " aku cakap "ak x da cakap pon nk mandi kat cnie? ko gile nk bg opah mandi sekali, kite jalan2 dalam tue je." . makcik ak antara yg terawal mngorak langkah . mkcik ak mmg ske shooping nehh, stu kepale dengan aku . then, makcik ak bg cadanagn nk mule dengan Orange Atrium dulu. opah ak mcm kagum dengan segale bnd yg mcm Egyptian look dalam tuh . jalan2 opah aku cakap penat, jom balik. hummm, bru je habes atrium orange opah aku da ajak balik. die ckp lutut nk cabut. ok fine . jom balik . sampai umah dalam pkul 4.00 p.m, kali nie aku yg drive balik umah . penat . samapi umah tadi x lame je tetibe umah blackout. lahhanat punyer tnb . byk kali dah jadi cam nie . kpd tnb tolong ambil tindakan . sebelom aku bakar pejabat TnB tue.

3 comments:

Norleena Jamal said...

sukahati je ckp org prasan cantik, pendek lahh. xbaik tow! hee. tp klaka! :P

khye said...

bukan kutuk lhhh ; nie mmg terserlah tau .

Norleena Jamal said...

ok, and MENGATA kan? :P