Followers

Tuesday, December 21, 2010

Sorry Guys .

Sorry coz lama x update . busy n xda bnd mnarik sgt nak kongsi . n after this, blog ini mungkin akan bertukar wajah, isi kandungan dan sebagainya . apa, bagaimana dan bila ? tunggu ~

Tuesday, July 13, 2010

Setelah di UKM, Bangi

ini kesah perjalanan ku ke UKM, Bangi. aku sumbat2 skali dengan bnd2 pelik yg kne buat kat UKM mase orentasi .

Hari Pendaftaran

aku x tau ape yg akan terjadi, rupr UKm mcm mane pon aku x tau, mcm pondok ke?? mcm istana ke ?? aku terkinja-kinja menunggu . Lepas je exit toll UKM, ak terlihat satu banner yg dipegang oleh beberapa org wanita yg kelihatan gajah dan exited. Ditambah pula dengan lambaian laju2. korang paham x ?? ala, bukan yg mcm miss world 2, tp yg hayun tgn cepat2 mcm desperate nak susu ibu. oke, tibewww jeww. mak aku pon bersuara " Hah, lambai lahhh skali " . aku ckp " Humm, mmg x laaaa nk lambai, " dlm hati ak ckp " peliknye org kat sni ??? motif nk sambut depan TOLL ????" bia laaaa, mgkin tradisi kot.
Then, meluru ke kolej ku Kolej Dato' Onn (KDO) , letak kete kat DECTAR, skit punyer tinggi nk panjat tangga g kolej. Sampai pon daftr, xcited nie, mcm babi jmpe padang skolahhh . x sabar nk tau sape roomate aku. hahahha . dah byk dah yg aku imagine uolllss, kejissss kannn ??? WSE !! daftar, dapat beg orentasi UKM . aku pon " Apekahhhh ???" akak Pemudah Cara (PC) ckp, kne bwk beg 2 sepanjang orentasi, skali lagi aku "Kenapaaakahhhh ???" redha jee laaaa. g masuk bilik, tgk xda org. lahhhh, mane rumate??? xda ?? jahanammmnye rase .

Orentasi bermula

Tibewww je name kne panggil dgn PC . gelabah aku x terkire, mcm nk terberabak rase uollss.mende pulakk niee, dah laaa kne g bilik khas. makin laaahh aku rase nk bunuh diri . rupenye, ader pemilihan utk Debat Piala Naib Caselor . aku ?? minat kewww ??? x pe, try je.. ramai jugak, ader dlm 23 org g pemilihan. Tup tup tup, aku terpilih bersame 7 yg lain. hahah. rase bangga sgt2 ade, kembang buntut, kebas kaki bile di announced name aku. hahaaaaaa. Stat laaa hidup sbg pembahas. byk gile program orentasi kolej aku kne skip sbb kne praktis bahas . meletopp uollsss, hahaha. pastu kann, esoknye truos ader 3 pusingan. 3 usul ken prepare both side. aku jadi PM @ KP dgn penggulung skali. 1st match usul ; Dewan ini menyokong pemnasuhan peperiksaan awam . aku, pembangkang . teke sape menang ?? team akuuu laaaa. haaa, korang bangga x terkata aku. rase mcm nk bunuh team kerajaan yg kalah. dlm hati "x pyh laaa korang masuk, kann dah kalah, wat malu sanak keluarga" haaaa. cukup bongkak x aku time 2 ??? pastu prepare match 2, usul " Kelemahan Pengurusan Punca Sukan Kita Malap " aku dapat pembangkang lagi. lawan punye lawan, main hambat, main hambur. Juri komen , yg math ini sgt sengit lagi hangit. aku kalah, akibat bongkak x semane mene . Pengajaran uollls, jgn lahhh bongkak, nanti bengkak hati . Match 3 usul ; Siti Nurhaliza Lebih Merdu daripada Kris Dayanti. team aku kerajaan . rase nk mengamuk dgn usul nie, isi bwu cari 3o minit sblm debat . tup tup tup, kami menang besar . hahahahah , ak rase cool sgt . tp malangnya margin kami x cukup nk g Suku Akhir .. WTF ??? g laahhh, malas dahh aku nk buat bnd2 nie lg pon. kannn . tgj list best debater, xdapat top 10, kau . feeling mcm hebat dahh, rupenye ader gajah lg terer. aku ranking 33 je dari 96 debater . WSE .

Msuk Orentasi Balik

Debat Habes, masuk laa balik orentasi . terase terumbang ambing gigi sumbing . Group LDK x da, Sukan ini x da. mcm2 bnd tertinggal. kenal kwn pon lembap2 skit . dah akhirnyaaa, abes pon orentasi aku .byk sgt ceramah, Sheikh Muzaffar pon nk ceramah, Malam Percikan seni, Perang dectar, malas nk cite . nanti lahhhh .

Friday, June 18, 2010

New Place, New Life, and maybe New Lies ??

Wahhh , haa jgn marah uolss tgk aku pnyer title baru niee . mcm gempak je kannn walau hakikatnya hanyalaah biase biase saje persis lori sampah mengutip sampah.

ni haa, khai telah berpindah lagi, ke daerah bernama bandar Segamat di hulu2 Johor dekat-dekat dengan bandar Bahau di hulu Negeri Sembilan, pokoknya HULU oke, itu statement yang nak dihighlightkan, at least u ollss. aku mengaku dimana daku tersembunyi, bukan mcm setengah peps, duduk kampung tapi belagak mcm duduk belakng umah Pak Najib.. feeling2 duduk bandar kannn, gaya selangit gileeerr .

mula2 berpindah, aku dapat rasekann aura baik akan datang bersama-sama ku . adakah aura itu berupa seswatu yang cantik, kendu dan merembes ?? owhhh aku x tahu . mcm mane lahhh rupe2 budak2 remaja tua disana . mungkin kahh perangai mcm hantu, asli pendalaman atau pun bidadari sampah sarap .

setelah sampai ke destinasi yang dijanjikan, iaitu segamat. masuk umah, mcm bese lahhh. duduk2 tertunggu ade yg nk menolong dan hasilnya, hurmmm x da org pon, cume pekerja upahan bapak aku memunggah banglaa yang berupa banglaaa terlebih tanned.

hurmmm, bila jumaat datang, aku pon g laa solat jumaat . ternyata , ooouuuhhh, hurrmmmm . .haaa kau bgus2 dieorg nie, senyum2 lanyut ke telingaa . semua nieee haaa. ak pon hanya mampu senyum kembali, nk kenal2 nk tyer name sume 2 taman ape ke , x sempat lahhh kannn. balik jumaat pon mcm tuh jgakkk . hurrmmm . baiknyee sumeee kann .

adikku yg bersekolahh juga telah mndapat kwn2 baru, ahhh ak x teringin nak cari member pon, kesudahannyaa aku g U, x jmpe pon dyollss, wat sakit ati kann . so, aku pon biaaa kann je laaaa . cuti ku yg panjang dirumah telahh mmbuatkan akuu makin semak dgn adik2 aku yg asyik nk gaduh2 so daku lahh pelerai tanpa paksaan, senang jee. bagi secebis penampar maut aku ke kat dua2 adik ku itu. senyappp semua, duniaku kembali aman. kerja2 menampar aku jgak semakin bertmbah bile adik ku yg gajahhh itewww ske main2 moto n bawak kawn2 die wat bising depan umahh . owhhh, aku senang sekali mmbuat kerja2 inie..mudah bagai ABC .

ak telek cermin n lihat tubuh badan ku ( sambil nyayi ; padang lahh lihatlahh tiru mcm saya ) ..owhhh, biasanyeee rase, bile tgk je sukma , tersekima lihat body2 idaman ku. aku ponn berkorbar-korbar nk bersenam n terus bersenam. buakak sume majalah maskulin yg aku ader, tgk jenis2 senaman n ape lg, melakukannya tanpa sangsi . penat buat uollss . tgk balik cermin, feeling2 dahh adeww sixpad .. ahahah, x cukup lagiii 4?? ak terase cacat. tp rase penat dan maalaas lebih membesar . jadinya . hurmmmm . biaa lalalaaallalaaaallalala .

Friday, May 14, 2010

Hari Bersama Tarmimi Serigar ( Wali Uolzz )

Salam semua kpd yg membace oke ( sambil lambai2 ala Azuan Ali ) . hari nir aku g Shah Alam ngan Bam, Wan n Acap, nie ak bg kpd beberape bahagian oke ;


part 1 ; Semalam aku dpat msg, daripada 2 org yg bergaduh . bosan, aku tau korang sedang membace , tapayah nak gelak2 beria sangat, simpan utk sebelom mati . mesej pertama ; " Wan gile . bersyukur sangat kalo ak x jmpe die mase degree. huh, patot ak amik je tawaran law degree kat sydney.mmbazir blaja kat mlaysia kalo jmpe die " aku dalam hati , ehh minah nie . kekwat na mampos. gedik gatal garik birah . mcm bagos plak . berapi plak aku . lg die msg " mmg x nak daa . ak nk delete je fb n segale connection, wahhaahah ." aku dlm hati . sumpah megada . tengok laaa takat mane ye . hummm jom kite tgk n ikuti kesaahh speedo mulut je lebeyhh nie . pastu ak dapat msg dari pasangan gayduh die tu plak . "Pjuk die, kate semua manusia melakukan kesilapan " aku dlm hati .halahhh, rase nak giling kepale dengan stemroll . jadi jalan tar lagi bgus . aku ckp " pjuk sendiri " . malas aku nk layan dua ekor nie , mmg saje nak kne hanjeng, cerca n caci dgn aku . x class lngsung nk bergaduh .esoknye Wan ajaks amik transkrip yg mule2 aku ingat Transkripsi ( album siti ) .

Part 2 ; pagi bute aku da bgun , menggeliat sampi rase geli geli nak kencing . berlari laaahhh ke tandas . Oppsss, ader adik aku, lari plak tandas bilik atas . Oppsssi, bapak ader . nk tau aku kencing kat mane ?? kau tahan laaa bodo . bodo x tau . pas adik ak siap bru ak g mandi tros ke KTM . pegi lahhh aku ke K.L sentral seperti yg dijannjikann . agak lame menunggu yg kononyer x da parking, kekwat sgt , nasebla hati ak disejukkan dgn pemandangan pemandangan indah . (mood menggelitik) . jalan kehulu kehilir . lalaallalalalal . dlm hati ( o0o0uuhhh my, hawttt nyerr , oh niee ponnn hawtt , yaa merembes,) muke feeling cool n maintain kacak bergaya maskulin . pastu mereke yakni wan yg kononnyer x da parking ( ko ingat aku tolol sgt ke nk caye cakap ko ??? ) naik kete , konon bam nyorok kat seat depan , aku dalam jiwe " ko pikir aku terkejut ke ?? ak x cukup bodo nak ingat korang bgaduh mcm Cik Ipahhh." ader si acap sekali . ak suruh die ikot . Bermula laa perjalann ke UiTM .

Part 3 ; sampi UiTM, bersedia nk bergaduh ngan akaks2 kat kaunter na amik transkrip . isi2 punyer isi dgn harapan nk dapat on da spot ta tercapai . lakhunat lakhinat pnyer akak, da x chantek, klu chantekk na ckp x bole xpe la skit, sejuk ati nie, nie da laa mcm pelampung keselamatan . wat sakit jiwe jehh . lantakk kau . kami g karaoke . besss laaa kann . tp yg bess nyer aku sornag ke lahh , perintis Siobhan Magnus . yg laen nyanyi mcm kucing nk kne sunat . mengecewakannn , mmg sume lagu lahhh aku menjerit mcm Shiobhan . x kre lagu slow ke, fast ke, lgu sekolah ke peduli ape aku . cari jugak part2 nk jerit . owhhh ak bangga dpt buat , da la sebijik sebentuk dgn shiobhan . Kau ader ???!! mmg sah la aku ngan Siobhan jee ade . yg bace siap korang ngumpat aku !! ak cili mulut ko .

Part 4 ; g balik UiTM, kot2 dapat jgak transkrip . hasilnya ; sampahh . x dapat jugak . mmg ak rase nk main tarik tudung ngan akaks tu . adohaiii akak oi . g lahhh print, ak tgk ko duduk membatu jehhh kat situ . sbuk ape, aku tau ko buat2 sibukk je lebey kannn . keji btoll . geram2 . ko ingat ko doraemon bole "tup tup tup" je sijil depan aku ?? print laaaaa cik kak . fed up ngan akak yg feeling diri bunga tanjung penuh dgn propa tuhh ! kami blahhh tross . dasar gergasi x sedo diri . wat soevahh laa .mase menuju ke kete wan , nmpak sorang pakcik bju oren, bju ala2 sauki cafe tuuh, seronok ngumpat nie. ak nmpak pakcik 2 mcm Tarmimi Serigar , ak feeling je. ak ckp lahhh. pastu Acap ckp. ehh ye lahhh . Wan ckp filem Wali die blakon . Aku jerit sbb teringat , "Wali !!!" pkcik 2 pandang, kami lari. ape laahh Tarmimi Serigar buat kt UiTM ?? Motip?? kiteorg balik laaa pastu . wan sume anta ak kat Mid Valley . ak nk balik gne KTM. dyorg pon berambus .

Part 5 ; nak menyempit kat train 1st x lepas . sialan pompuan rambut kuning busuk , senang2 die amik line aku , ak ni laahhh baik nk suruh org kuar dulu. ni akak keji ni lakk yg sumbat badan mcm nangke die 2 . dasar tahu sumbat. huh . aku duduk balik . train ke-2 sampai . kali ni ak x bagi kesian pnyer , ak nmpak coach yg ader sticker utk PINK COUCH . tp selbelah lg x da , so ak bole laa nk masuk, sbb seblah PINK COUCH x da sticker . xpayah la nk feeling pompuan masuk Pink couch tu. ak jeling kat pink Couch . huh , bukan perempuan je hadew. betine, x brape nk wanita, nenek, adik adik, yg x bole blahh kendu yg ak feeling jejans sejati pon hadew ?? urmm, x da maknenyer buat pink coach nie . ade je laki main rembat msuk coach pink tuhh . dapat duduk x aku ??? HARRAAMMM . bediri sebelah mat hindon meleset leset kat aku hadeww . Ya Tuhannn, bau mat hendon mcm p*kiss. paanas yg amatzz . ak berpeluh .da la x da tmpat berpaut . ak berdiri buat2 gagah perkase . ak tgk org lain pon panas gak , ak pndang ketiak masing2 berpeluh, basah kauu . haaaa , beware ak nk pndang pon x sebarangan , yg terpilih je lahhh . ak rase nk siku mat hendon sebelah ak 2. rimasss sgt . tp kann Tup tup ade india tinggi, siku muke aku . Ya tuhann, rase nk bg lutut kat india tuh . die nk amik hset tersiku muke aku . tuhan je laa yg mengerti hati ku nie.nk ke serembn penumpang makin susut . da bole bernafas laa . lega rasenyer . tp still x dpt duudukk. ak nmpak sorng gemuk nie, x bole tahan nk berdiri. die duduk je kat lantai , sambil wat muke sinchan. x jadik oke . iras skit pon tak de . dan2 ade mat indon lagi yg feeling ramah mcm AC Mizal wat2 tyer ngan si gemuk tadi . aku teruskan memerhati . pastu knn, coach aku tetibe berhenti n gelapp kat area Tiroi . x da letrik . aku cool, mcm biasa pompuan akan menjerit "Aaaaa!!" ( bdk UiTM, byangkan acap jerit sudah ) . 2 minit je, pastu elok, ak pon sampai lahh umah dgn selamt. sblm kuar ade sorang pompuan cina nk kuar mcm terjelepuk skit kt pintu, mat indon feeling ramah tuu, senyum kt cine 2 sambil ckp "okk??" cine 2 x layan ponn kauu . haahhha , ak gelak dalam hati jeew. pastu sampi umah ak tros tulis blog nie. pastu abes r, pe lagi blah blah r .

Wednesday, May 5, 2010

After Muet activities: Hang Out with Opah

Fasa Satu hari ini
Haa.. tadi aku baru je menyiapkan Muet untuk sessi speaking(maksud aku pg tadi) . Bgun pagi mandi bersiap n pegi skolah yg held Muet pnyer speaking test. datng telebey awal plak.dengan harapan nk bajet mcm best student skit depan org ramai.kemudian rase menyesal sbb x da org. Aku bru teringat yg aku x kenal sekor pon yg buat Muet ngan aku tuhh. hummm . masuk bilik kuarantin n name di panggil. Tup tup tup , aku dapat group 1st . meggelabah la saya . satu group mengandungi ; seorg pompuan free hair yg konon2 nyer chantek sngat , sorang indian gurl yg sanagt lahhh polite , sorang jantan pendek pakai spek bawak kancil merah n da hot aku . wahhhh . kannn . msuk bilik test, aku candidate B . sesi bercakap sampai penat bermula . Candidate A yakni si rase cantik cakap terhuyung hayang, pastu truss x nak cakap. turn aku , dengan konfiden ke laut dan body language yg kadang2 aku sendiri terase over gedik mgbil alih, diikuti si polite indian gal n si kancil merah pendek. Time for discussion ; si indian gal memulakan perbincangan, denga perassaan x nak kalah aku terus cakap n cakap pastu hambur kat candidate D, kancil merah pendek. pastu aku cakap skit n hambur kat candidate A, candidate A setuju ngan cadangan aku n truskan senyum ala2 miss earth dan terus sepi . si indian cakap lagi, aku argue balik, kancil merah pendek menyampuk. candidate A tetap senyap . si indian gal cakap n hambur kat candidate A , candidate A setuju jugak , n senyum kemudian ( suasana sepi ) . examiner cakap , kamu bole nk conclude, x nk conclude or buat pilihan pon x pe . aku wat2 konfident terase mcm aznil haji nawawi bertanyer kpd budak2 lain apekah conclusion nyer ?? lepas semua conclude, kecuali si candidate A yg terus tunduk , perbualan tamat . kami keluar dari bilik exam n balik. sebelum balik aku dan buat2 baik ngan indian gal tue , ckp u r awesome ! die cakp tenkiu n kami berborak . mcm2 tyer n mjawab . si kancil merah pendek menyibuk dnegan kiteorg. hummm . laaynnn . dan kami mengumpat si candidate A . sebetolnyer kami kasihani candidate A . kami cume nk bantu . setelah bosan berborak aku balik umahhh dengan riang~
_______________________________________________________________________

Fasa Dua hari ini
Sampai je rumah dalam pkul 8.30 a.m aku menjerit . Siap semua jom g Sunway !!! sepupuku yg dari kuantan dtg bertandang ke rumahku mahu ikut juga . bersama2 dengan makcik aku tak lupa opah tersayang ! this time aku bg makcik aku drive coz die tau jalan n aku nk tdo sbb x cukup tido mlm tadi.Ye lahh tdo pkul 2 bgun pkul 6.30 , selagi x cukup 8 jam tido aku akn kate bhawe aku tido x cukup2 oke. harap paham cara aku tido.dalam pkul 11.00 sampi la sunway . sepupu aku tyer ." eh aku x bwk bju, ko x cakap nk mandi wan " aku cakap "ak x da cakap pon nk mandi kat cnie? ko gile nk bg opah mandi sekali, kite jalan2 dalam tue je." . makcik ak antara yg terawal mngorak langkah . mkcik ak mmg ske shooping nehh, stu kepale dengan aku . then, makcik ak bg cadanagn nk mule dengan Orange Atrium dulu. opah ak mcm kagum dengan segale bnd yg mcm Egyptian look dalam tuh . jalan2 opah aku cakap penat, jom balik. hummm, bru je habes atrium orange opah aku da ajak balik. die ckp lutut nk cabut. ok fine . jom balik . sampai umah dalam pkul 4.00 p.m, kali nie aku yg drive balik umah . penat . samapi umah tadi x lame je tetibe umah blackout. lahhanat punyer tnb . byk kali dah jadi cam nie . kpd tnb tolong ambil tindakan . sebelom aku bakar pejabat TnB tue.

Sunday, April 25, 2010

Menjadi jadi .

Gud moning bg yg bace pagi , gut evening tuk yg bace ptg dan malam , hari cuti ku kali ini semakin menjadi jadi dan hampir sampai ke kemuncaknya , hidup semakin bosan dan di bebani beban secara tiba tiba tetapi bertimpa tinpa ( oke, ak x paham ) . bukan setakat malas bekerja , bukan malas actually mmg x da rase , sepalit pon , aku neh nak keje . ntah la bape kali ak nk mention , cume ak rase masalah datang kpd aku hari demi hari dalam minggu ini ;

Beban Satu

Abah ; Wan , kamu buat ape ?
Aku ; mestilahhh x buat ape2 , nape ?
Abah ; nih buatkan assingment abah .
Aku ; huh , pasal ape ?
Abah ; pasal nie lahh ( sambil tunjuk soalan )
Aku ; Oke ( sambil buat muke bangga sebb yakin mampu selesaikannya )

Beban Dua

Mak ; Bangun da la lewat , tiap2 hari nak kejot , subuh pon klu x kejot tak bangun , susah sangat nk bangun nye knp ??
Aku ; Ala tido lewat kot malam td . tido mesti cukup 8 jam ( tapi aku monolog je laa )
Mak ; lainkali bngun awal , ptg nnti potong bunga kaktus tuh dah hoodoh mak tgk
Aku ; Hummm .
Mak ; Lagi 1 , gosokkan bju adek2 kamu nk g skolah .
Aku ; adakah aku ni maid ?? ( dalam hati , sambil bersetuju bahawa aku mmg x da maid )

Beban Tiga

Opah ; isshhh , sejuk ahhh lantai kamu niehh .
Aku ; mmg la opah , name pon mozek , sjuk la bess .
Opah ; x nak opah , menggigil kaki opah nie .
Aku ; o0o0
Opah ; kamu cari selipar cantik skit , opah nk buat pakai dalam umah .
Aku ; Ummm ( e, eh . nak yg vouge da vast je , bg selipe jamban tanak )

Walaupun sedikit , tetapi samapi sekarang , aku x dapat nk selesikan semua nya , maklumlahh , nie bru jadi minggu niee .


Sunday, April 18, 2010

Tak ade yg spesel .


Humm . minggu nie mmg nothing spesel to be talked about . just doing the same boring stuff . malas lahh nk mention lagi ape bnd boring stuff yg haku buat . cume ader 1 jew kot . ma new hair do . wat kat saloon Redken . ta tau nk wat ape kat rmbut , so ak serah kan pada yg pakar . die buat lahhh . die cakap aku hangguk je ah. malas layan, ngatok pon hadew . Tup tup siap , lahh tinggi toll rambut nieh . mcm Lady Gaga/Rosnah Mat Aris pon hadew . tp x pe lahhh , tgk lame2 mcm style jugak . hahah . wat evaaalahhh







Wonder,if i can be part of Glee, i can sing too . haha


Wednesday, April 14, 2010

Menyampah dengan jiran

aku semakin buntu dengan kehidupan di Taman aku nie . bukan aku saje2 nk nyampah jiran nie haaa . aku nymapah kucing jiran aku nie . ak se bile nymapah kucing die secara x langsung mesti lahh nymapah tuan die skali kan sbb tuan x pandai jage kucing die . hum watevalahhh . ya , aku nie pon peminat kucing , kucing parsi yg belagak2 kat umah aku nie dah cukup menunjukkan minat ku tehadap mereke (even semua bnd bapak aku yg buat, feeding,bathing,anta g klinik, sume lahhh) tapi aku mmg x ske kucing yg , ishh hodoh nak mmpos , sehodoh hodop kehidupann . eisshh, da la terkehel kaki, suara x sedap langsung bile mengiau, kurap kat telinga , bulu kaler itam . yg nk dijadiak cite, kucing nie pantang aku bukak pintu,tup tup tup die ade dlm umah dgn sore annoying die tuhh . mmg lahhh jiran aku nie x reti nk jaga kucing sendiri . org suke kucing die nk jugak ske kucing . sibuk . penah skali nk mintak kucing aku . hamboiii , ingat kucing parsi aku nie bole mintak sesuke ati mcm makcik makcik tuka2 kuih tiap2 petang ??? mahal kot . plus ngan maintainece lagi, tp bapak aku pemurah sgt . penah je die bg kucing2 parsi tu kat kawan die . bialahhh kann . kesimpulannya, aku ske kucing, tapi yg comel2 jew . yg hodoh, mintak maap lahhh, Not interested !

Sunday, April 11, 2010

Bodoh x da keje .



mmg sangat bengap . xda keje time2 cam nie hape lagi . wat bnd2 x semenggah . g bandar memancing mancing budak2 tepi jalan . pastu snap2 gmbar yg bukan2 .

Saturday, April 10, 2010

Ipoh Flashback .

8 April 2010 ,

Dengan itew aku telahh ditakdirkan akan ke Ipoh City . Huk alao , bukan saje2 nak buang tebiat @ nak mampos sebab buat cuti2 Malaysia, aku datang bersebab . sebabnye , makcu aku ader convo dekats Politeknik Ungku Omar . Watevalahh tempat tuh kann , malam sebelom aku ngan kerabat nieh g Ipoh, ak g sibuk menggedik tido lewat nk mampos ,sibuk dok memondan dekat FB ( cakap je bosan , tapi x habes2 mengadap bnd alah tuhh ) . Pkul 3 bru nak mengucap salam kat FB sebab nk tido , naik menunggu menutop lappy dalm 3.30 a.m . Tido lakk mungkin pkul 4 lahhh kannn . Plan yg telah ditetapkan oleh kerabat aderlawhh pkul 6.00 a.m dahh jalannnn . tapi kekdahhnyew aku sedor pkul 6.30 a.m dan kerabat laen masehh lagi sedang mengenekan make-up masing2 kann . klu bolehh nak teballl sampai 12 inci mcm mak hayam kat Lorong haji taib . aku kelam kabuttt lahhh kan . humm . mandi , n rembat jew baju2 yg hadoo . x dan dah nk pilih2 nak mix and match . aku bajet kat poli nnti , xda ape yg nk d targetkannn hah . boduhhh . pkul 7 bru gerak seyhh .sampai Ipoh dalam pkul 10 a.m . msuk jew poli n turun keter . hah , aku dah menggelitik mate x bole nk duduk diam . ahahha . aktif mencari sbb WAHHHH . kan bole ?? nk mampus ** bejalan sekitar poli dengan bajet Hotnyew, mmg sangat seronok . megliang-liuk mcm caci berpeluh-pilah kepanasan, bile nmpak org jeling2 . hak3 . boduhhh nak matii !! tiba lahh makcu aku berKOnvo . nampak la muke die kat TV , die wat muke pelik . mende tah . pas siap tunggu die menangkap gambar bagai . satu gmbar dengan 19 kamera . penat nk tungguhh . lagi satu, ak terdengar ader band poli lahh yg menyanyi mase majlis 2 . aku tergelak gelak dengar, menyanyi mcm hape tahh, mcm kambing tercekik hayam uollss. Pas 2 g jalan2 sekitar Ipoh . aku mmg nk gelak sangat2 . byng lahh . aku nampak BAHJAN CLINIC , JUBILEE PARK , TAMAN CEMPAKA , sume ader kaitan dengan aku dan UiTM shah alam tuhhh . mak aku pon bising sbb aku ckp bnd same , sume ader kaitan ngan akuh . aku lega mak aku x bukak cite die mase skolah lak . kami g mkn besar kat Restoran Tasek Raban , seronok x mkn situhhh ?? seronok lahhh kan , ramai hanak2 ikan mengmbil horder . ahahha . shangat2 amatur ! pas makan plan same ader nk g Tambun or Lata Kinjang , tapi alllaa, suasana suram muram gelap lagi gelita mengencelkan sumenyew . tahik tol . jadinyew pusing2 jew lahhh Ipoh . ske tol die pnyuew Jusco . bole tahannn lahhh kan . untuk Ipoh . akhir kate, ~ Ipoh Syok ~

Friday, April 9, 2010

Result is out and I also out !!

Huh . amat2 la menggelabah balik dari solat jumaat nak tengok result . sampai lupe password lapp. bodoh betol . cuak dah tadi . menggeletar jantung mcm nk gugur cempedak diluar pagar . masuk student portal n hasilnyeww . Auuuuuwwww , resultku telah mengecewakan aku . Result semester nie mmg la lagi bagos dari sem lepas lagi 0.07 nak dapat 3.5 tapi sedeyh coz overall cgpa x seperti yg ku harapkan . x pe2 xda reaeki nk wat camne en . Bia la . nasi sudah menjadi bubur , tengok aku gne pepatah melayu dengan betol nieh . Semoga ader U laen yg terime aku sebagai Law Student . Mmg UiTM dah cakap bye bye Khairul Syazwan , cari U anda sendiri oke . anda juga doakan saya leyyhh ?? bye ~

Wednesday, April 7, 2010

Kerja Owh Kerja .

Aku sebut jew kerje owh kerja tapi langsung tiada usaha untuk mencari kerja . Kerja datang kat aku pon . I'd never looked at it . ahahah . jadinyew aku nie hanya menganggur dan duduk di rumah sahaja kan . bangun pukul 10 .00 a.m , siap2 jew pkul 11.00 a.m bukak TV 2 tengok citew korea , The East of Eden . sangat2 suwet citew die . aku sangat meggelitik bile melihat hero n heroin citew nie . ah haa ( untuk makluman semua citew 2 bru habes tadi , n aku menangis sendirian bile Lee Dong-chul mati . sangat memilukan ) watever laaa . pastu . aku akn buat bnd2 x berfaedah sama ader tgk Wanita Hari Ini(saje tgk kot2 ader care2 nak memikat wanita, korang jgn nak wat2 muke terkejut ak cakap cam nie k !!) atau pon g On9 depan TV . tepat jam 2.00 p.m beralih ke TV 3 . sinetron time ; Tasbih Cinta . suweett jugak citew nie . nak nagis tengok Bella . hidup asyik malang kew . tiap2 hari ader jew malang die . aku tumpang simpati . k x nak sinopsis sinetron kat sini yea . habes jew Tasbih Cinta aku akan kelam kelibut mencari remote control alih Prima plak . Owwhh seronok betol . Sekarang cerita Cahaya . Suwet jugak citew 2 . asal aki sume citew suwet nie . bodoh tol . bia la, bole aku beremosi skit lepas2 nie kaan . hhhaha . bongok . Banyak cite Indon aku tgk sepanjang cuti nie . ok aku nak wat kesimpulan dengan sumer citer2 nie . Kesimpulannya adelah ; Bile aku tengok citew2 indon yg berbeza aku akan menjumpai semua pelakon yg sama dalam setiap cerita . Heroin jugak sama , yg jahat jugak hampir sama . cume yg lain ; Lagu tema, tajuk citew,Nama pelakon,jalan citer . Cuti nie jugak aku sangat2 mengikuti American Idol ; im in love wif Siobhan Magnus, Crystal Bowersox and Cassie . dieorg sangat bes . Gile ah . AF ?? BOOOSSSAANNN laaa weyhh . lepas american idol aku akan tgk GLEE !! yeah3 yeah3 . ske attitude si Puckerman !! ahahaha.tengok2 TV terlupe plak opah aku .Opah aku datang umah n aku bertanggungjawab untuk jaga die. tapi x terjaga . bayangkan die bole merayap g umah jiran2 yg aku x penah kenal n g pon . trelebeyh ramah kan opah aku nieh . ok ak akn try. wif tat . baye~ ( esok nak g Ipoh )

Sunday, April 4, 2010

Karangan ; aktiviti cuti

Aktiviti Cuti ini
Ello . since exam was over , long term holiday ll came . and here i'm sedang mghadapinyer . Ya Tuhannn bosannyer . knp la bosan ngat ek ?? jawablahh wahai sape2 jew . nak kije tapi x nak kijew . eeee . mmg pelik , cuti nie my mom x da pulak bukak celotehnya supaya aku bekerje . x da jugak mak aku buat2 call aku, die dari dalam rumah call aku yg padahal aku ader kat balkoni umah jew mcm la aku nie tgah melepak x tentu hala sepeti merempit ( yg mmg x kan mungkin aku buat ) , main kawen-kawen ( cukup ketinggalan zaman ) ataupon berfacebook ( uhh . broadband ilang, jahanam tol ) merujuk kepada broadband ilang . ak sangat2 sakit jiwa . sebabnyr aku yg ilangkan sendiri . kisah nye aku balik umah n esoknya nak g Genting . On9 malam kejap bukak web2 sesawang yg x berfaedah n menggelikan ( get it by ur self ) sampai tetido . pagi bangun pkul 4.45 pagi coz mengejar bas Genting kat Gombak . dalam keadaan yg hiruk pikuk n kelam kelibut serta berkabus kibas aku menutup lappy n cabut broadband . lepas 2 dunia aku gelap coz aku dah lupe . setelah pulang ke rumah , daku sedari yg broadband ilang ( jerit2 pondan dalam hati sambil menunjukkan muka yg kesal ) . sampai ari ni xjumpe lagi broadband aku tuh . bia la die . jadi . kerja aku ialah bermain dengan kucing parsi ayah ku . aku malas nk bele so x nak declare 2 adalah kucing ku . kucing parsi yg cocky tapi kiuk miuk gile .
i like tats type ; berbulu lebat , bermata biru , berdada bidang , trim ( merujuk kpd kucing parsi lahhh oke, don't get too far ) main2 sampai bulu die tercabut cabut . adik adik ke sekolah . ibu pulak aktif sangat dengan nasyid la marhaban laa . motipp die dengan sume aktiviti 2 aku masih belom ketahui ( ntah mak aku dah jadi mcm mak Azrol ) sorang2 dirumah melayan diri sendiri . huh . bosannyer . jikalau bosan lagi, grab car key n teros meluncur ke bandar Seremban . motipp ?? memancing ikan besar kalau aderr . ahahah . bodus . da x da duit , minyak pon dah tinggal nyawa2 ikan . taik . kesimpulan kpd karangan ini adalah cuti saya bosan .

Tuesday, March 23, 2010

Last Outing Together ( MAYBE )

Huhuhu...semalam 22 March 2010, me and ma frend had organized our own function maybe for the last time we're outing together-gether...hahahah...The planned was ; SUNWAY PYRAMID ..
  • Outta Kenanga at 12.00 p.m ( plan nak kuar pkul 9.oo a.m .. bile nak kuar paham2 la..masing2 nak menggedik dress paling vogue da vast la kononyer kan..segale bnd nak di gune..mcm la ader award untuk BEST DRESS mase kat Sunway nnti )
  • Daku yakni Mohamad Khairul Syazwan a.k.a Pemilik Blog yg korang bace nie .. Zulhilmi Zahin .. Asyraf Azni .. Kaledshah Jaafar .. Muiz .. bertolak kew Sunway n sampai dlm pkul 2.00 p.m jugak laa..( mcm jaoh bebenor kan Sunway dari Shah Alam nie..padahal melangok menunggu bas 2 yg lame nyer..sakit hati..RAPID K.L please take action k )

  • Then, we ollzz tross jew g naik cinema tgk tiket..5 tahun dah plan nak tgk ALICE IN DA WONDERLAND 3D . . tup tup tup . . xjadi .. tgk yg bese2 jew.. X pyh 3D 3D..sebabnye tiket ader pkul 7.00 p.m jew..alasan taknak tgk sbb takot terlepas Maghrib .. ALHAMDULILLAH .. bgos kan kami especially aku la kan..paling baik..so kiteowang pon g tgk yg 4.30 p.m punyer.. ahahah ..
Berdiri belakang dari kiri ; Syamel, Khairul Aisamuddin, Zahin
Barisan bawah dari kanan ; Aku, Muiz, Acap, Kaledshah
  • Dok sementara nak tnguu si Alice 2..kami berpecah jap..begadoh niee haaa.. yg nie nak main archer yg nie tak nak..yg nie nak main boling yg nie tak nak..yg nie nak main skating yg nie tak nak..mcm2..rase nk cubit jew sowang2..susah nk jage budak2 niee..
  • Aku, rasenyer x payah dah nk mention name aku..ngan Kaledshah g jalan2 pusing Sunway..g cari kedai2 butik2 yg kiteowg minatttzz... ahahah .. Muiz .. Zahin .. Acap .. Syamel .. Kai Asam .. main archery..sonok la dyorg..aku nyampah nk main bnd 2..Window Shopping lgy best..aku, yg x payah disebut name and Kaledshah .. g SEED, ANATOMI, TOPMAN, KETCHUP, F.O.S, ROMP, P.D.I, EVERLAST, & byk lagi..dah x larat nk sebut..
  • Pastu masuk la cinema nk tgk sang Alice yg dicanang canangkan..Tgk tgk tgk..pastu abes..hummm..xda la bes mane..eh jap..mmg x bes pon ... cume aku ske White Queen jew, gedik nak mampos. ahahah . naseb la x tgj 3D .. x mesti nyesal.. 3D dah la x da student price .. biasa dpt la student price.. naseb baik..ader hikmah 2 x dpt tgk 3D .. yeah yeah yeah .. aku dah dpt hikmahnyewww...uhuhuhu .. sonok dapat hikmah ..
  • siap 2 balik .. sbb actually ader plan nak wat Burtday party kat Syamel .. Syamel , Acap & Kai Asam balik naik ketew Syamel ..
  • Part Planner balik naik bus sbb x nak kantoi.. byk sgt drama melayu yg berjaya di buat sepanjang menjaya kan Besday Bash niee .. heheheh
  • Then besday party mmbuahkan keHappy-an pd malam itu gaytu..hehehehhe ..seronok tol..dapt mkn kek Black Forest .. sedap nk mamposss ..( tp ttp x boleh lawan nasi goreng student makcik wawasan 2020 )
Besday Boy .. Heppy Busday to U .. U'r getting OLD dude !! huhu

Saturday, March 20, 2010

Sisa-sisa asasi yg mmg sisa

Hari nie adelah hari Sabtu di mane aku sedang menghabeskan sisa2 n saki baki asasi yg tinggal..esok lusa bwu la aku nak balik umah...sedeyh sangat rase nyew..even kan r bersepah budak2 pre - law terchenta dah balik umah sejurus wajib selepas exam global berakhir...itu aku x tau la nape..same ader terlalu rindukan bau2 taik ayam di kampung masing2 atau pon mmg saje nk menggalak balik..u ollzz nie mmg x da perasaab tauuu...tunggu la jap 2 3 hari kew..kite boleyh la hang out together buang mase yg ader..hoi cuti panjang berjele kot..takkan la dah x sabo nak g cari vacancy kat mydin ( SELAMEMYER AKU BENCI TEMPAT NIE ) ...disebbabkan most of u olzz dah balik, terperap la aku di kolej Kenanga ini kerana telah mengambil langkah yg x brape nak bijak untuk stay dicnie dengan lebih lama lagi...Heeeehheee...sememeh korang niee...class la sangat kan...


Hari ini jugak aku telah ditinggalkan oleh rakan2 ku si Acap, Muiz n Zahin..dyorg g trip ke Port Dickson...itu aku x kesah sangat pon..sbb aku mmg dah bosan main kat tmpat 2..name pon kat N.Sembilan..I'm so-called Seremban's expert..actually aku nak je ikot dyorg g vacation 2..tapi disebabkan PAKCIK aku nak datang kolej..aku terpakse lupakan hajat tersebut..Sebenarnye ari 2 mase dyorg ajak aku saje je wat2 x nak ikot, jual mahal la konon kan..name pon DIVA DIVI DIVO...mesti la kne jage attitude...ader program itu la ini lah..kekdahnye byk sangat hal yg terpakse aku nie selesaikan..ingat ke sehari sebelom nak g vacation 2 bru aku nk declare yg aku IKOTTT...tp TUP TUP TUP..pakcik saya nak datang ke kolej saya..
________________________________________________
TTTTT IIIII DDDDD AAAAA KKKKK !!!
_____________________________
aku kne cancel kannnnnn participation 2...geram sangat2 ini..sakit hati..dah tinggalkan aku ngan KALEDSHAH jeww...kebuluran kiteorg nie x makan2...huhu

Friday, March 19, 2010

AT LAST IT"S OVER ..Sob Sob..

Hurmm..dengan ini saya sebagai penyimpan cop mohor besar janda bergetah scrappp mengisytiharkan..ASASI UNDANG-UNDANG dah abes..yeaaahhhhh ( sambil campak buku ECONS yg jawab merapu n LAW III yg menyakitkan nyawa menampung duka )...Ok lupakan exam yg ape ape jew 2...seronok jawab paper kan..sangat la seronok..
  1. bermula dengan Psychology...dekat DSB ( dewan sri budiman )...sangat sangat sejuk...mmg sangat budiman dewan 2 dalam bab bab sejuk menyejukkan org nie..serangan psychology yg dashat..naseb laaa aku jawab ok la kot ( sambil wat2 mate bajet pandai n gedik )
  2. Next exam LAW II..study mmg mcm nk runtuh meja kat library 2..exam kat DEWAN INTEKMA RESORT..sangat la vouge kan wat exam kat resort..hahaha..bayangkan laaa..budak2 sains ngan engineering wat dinner kat tmpat 2..kami budak LAW wat jadi tmpat 2 jadi tmpat exam jeww..dah la dewan sempit..jarak meja sekangkang kere jeww..Bijak dyrang..sbb subjek yg menulis esai memanjang nie mmg x da mase la student nak meniru kan..bagushhh laaa..LAW II pon aku harap OK..
  3. pastu exam ECONOMICS...sangat laa aku minat wat ekonomi ari 2..aku study pakai past year pnyer paper elok jewww die pnyer format..LOGIK jew...sampai je time exam..FORMAT jadi lahabau lahanat..tros aku rase x logik jawab econs 2..boleh plak die tambah soalan esai 20 markah jadi 40 markah..mano laaa den nak cekau mase jang..naseb la aku sempat jawab sume..tp nie aku x yakin ngat ngan jawapan2 aku..
  4. Next is subjek LAW III..ini tuhan jela yg tau..eh jap aku pon tau sekali betapa taik nyer aku rase..menjerit pekik dalam diri ini sewaktu mjawabnyer...mase jawab terbayang muke Pn. Nazida (lecturer kesayangan semua)..tup tup tup die muncul kat depan aku ngan kebaya biru die..makin seriau aku nak jawab paper dieee....Puan tanda laa ok ok n Baik baik yer paper ku..
  5. Next is GLOBAL ISSUES..nie malam sebelom exam dah la bace bape chapter jew..nak habeskan sume mmg x kan sempat laaa..dah la global nie mcm pengetahuan am pnyer subjek..OPEN PAPER yee..haa gasak ko..seronok tadi menghamburkan cirit birit ilmu global mase exam tadii..puas sangat..hahahaha..Lepas 2 jew..trosss asasi undang2 UiTM Shah Alam abess...seronok tak ??? aku nak balik lewat2 skit coz sangat2 teruja dengan Kolej Kenanga tercintaa..cintaaa kawan2 ku..tidak mahu meninggalkan kamu...kononnyew laaa...with that bubyeee asasi..looking forward to degree..

Saturday, March 13, 2010

12 JAM yg HAVOC

Thursday, 12 March 2010

Pada hari tersebut sebanyak 5 org makhluk ajaib yakni aku, Bam, Hazwan Alif, Azweena Azhar & Zureena telah mmbuat sesuatu yg boleh la nk dikate kan besss..kami wat adventure trip dari Shah Alam ke Gombak..( baru habes 1 paper..mcm dah habes final exam lak gayanyer )

  • 9.00 p.m ; Wan drive dari seksyen 7 shah alam bersama aku, aween dan Bam masuk ke kampus UiTM shah alam nk amik si Zureena itu..
  • 9.30 p.m ; Wan jua Aween withdraw money..aku bawak lari keter balik Kenanga dengan BAm tidak lupa Zureena juga..daku dan BAm tukar bju n angkut bnd2 beerkaitan..laksana laptop, n ors..
  • 9.45 p.m ; aku drove smele ke DC amik Aween & Wan..pakse Aween drive..
  • 10.00 p.m ; sambil mmbuat havoc dalam keter kami berbincang nak makan kat mane..
  • 11.00 p.m ; decide nk makan kat sekitar Taman Kosas..kat mamak jewww..
  • 11.45 p.m ; aween drive..kami meninjau K.L di kala malam..placessss to goo..: 1- Dataran Merdeka. 2-Chow Kit, Lorong Haji Taib 3-Beach cafe K.L 4-Taman Tasik Titiwangsa
  • 2.35 a.m ; Balik Shah Alam giliran aku drive..singgah Mc D shah Alam..mkn n tgk video dlm lappy jappp..
  • 3.00 a.m ; G seksyen 7 kfc lepak2 jap n mkn kat Barra..
  • 5.00 a.m ; jalan2..turn zureena drive..yg lain dah ngantok..cube je nk masuk I - City..
  • 6.00 a.m ; Gi Taman Rekriasi Seksyen 7..Joging n wat aktiviti mcm org gilerrr...
  • 7.30 a.m ; Gi breakfast makan nasi lemak..
  • 8.30 a.m ; balik n tdor x sedarkan diri..

Wednesday, March 10, 2010

Kamus Blog aku..


Kamus Blog ;
  • Term paper ; tidur dalam keadaan yg terlentang dan amat lenaaa tidornyaa..
  • Qiammullail ; Makan, makan, makan dan makan
P/s ; nie adelah term2 yg akan diguna pakai
hanya org2 terdekat dgn ku saja yg tau
origin of this term n way to use it..



Money Boyyyy..

Gagagag...ra ra ra a a a rama rama ma ma gaga u la la want your badd assssss...Hurmm..rase desperate sgt nie..even dah kat ujung2 dah semester niee..aku ttp desperate..okay..desperate ape??? desperate lobaanggg punggung..hahaha..salahhh..desperate duit..ishhh3..geram ngat..ape tah..dapat sekatan ekonomi jew sejak kebelakang nie..ape salah aku??? shopping ??? term paper or Qiammullail ?? explaination ayah ku !!! adakah anda telah set up new economy policy ??? nak duit nak duit..duit2..nk duitt..aku kalau time2 exam niee...aku perlukan byk duit sbb nak makan tau..tension myebbabkan aku nak makan n makan...pelik laa family aku nie..knp anda melimitkan bajet ku kpd RM 10 sehari ??? x cukoooppp..Btw aku nak bersyukkur jap..ye laa..tah mcm mane la org yg x da duit merempat tepi jalan 2..ntah mcm mane la mak nyah2 hodoh muke sepam badan mcm apam yg dok tepi jalan tapi x laku..xda org nak langgan..msti dieorg lg sedih kan..nak bagi badan tp org x nak... Sedeyhhh nyerr mereka..ALHAMDULILLAH...huhuhuhuhu...syukur kpd tuhan..kpd kerabat keluarga ku..terime kaseh la yee sebab anda sume sangat2 menyanyi saya..saya gembira mjadi ahli keluarga anda semua..Tq En. Arisarono b Zaini dan Pn. Zainab bt Abd. Aziz.. saya sayang kamu !!


Mission ; mencari sugar2 mummy and daddy di sekitar
Shah Alam..berminat hubungi saya di talian x bertali..
saya nak duit anda..boleyyhhhhhh??? tolong bayar keter
saya sekali ek..Hahahhaha...lawak Pak Tam..
rindu tol kat Syafinazzzz..

Thursday, March 4, 2010

Menyampah

Entah la knp tetibe aku rase mympah sgt la kat org2 ramai yg post kat blog or facobook cakap.."Alamak final dah hampir tetapi saya takot la " eeeee..geram, meyampah n meluat...dah tau 2 g la study..sibuk nak facebooking la..blogging la...wat semak jew..sekali dua post x pe..ni klu boleh 24 jam nak post bende sanme je setiap jam..yg besnyer..bukan sorang 2..almost sume org dlm friends list aku wat post2 cam 2..ala aku pon ader gak wat..tp sekali 2 cukop lahhhhhh wei..ko ingat aku kesah keeeeww??? tau la ader freedom of speech and association pon..tp u fucking bitches had annoyed me tau dok???ha ni aku pulak nak gne freedom2 nie !!! sengal laaa..lagi2 lak tau hak yg mmg dasar gedik 2..mmg sajew2 je kan nak post2 cam 2..dengan harapan org komen byk2 kat post org..ala u ollzzz...aku dah tau taktik busuk telur masin korang 2..hahahah..Its too offensive ??? I do..dont careeeee....kah3...kesimpulannyer..JANGAN GEDIK !! lalalallaal~

P/s ; ske hati aku r nak cakap pe..
ko ader masalah ke ngan aku ???