Followers

Thursday, June 30, 2011

. Transformers 3 Dark of The Moon : review.



. assalamualaikum dan salam perbahasan semuanya ! yo yo, semalam aku berpeluang menyaksikan satu filem yg amat dinanti- nantikan oleh semua penggemar filem. TF3 woo, woot woot. gigih x gigih aku dah beli beberapa hari sebelom tayangan. aku nk feeling2 fengkritik movie plak skrng ni. aku bagi 8/10. ade pro and cons cerita ni, sebab musababnya adelah :

1. aku x suke dia kaitkan Neil Armstrong pergi bulan sebab nak siasat tentang crash yg berlaku kat bulan. NASA rasa ade alien terhempas kat situ. bendi nanti akan mengelirukan budak2 ramai giler tgk cerita tu sbb ak perhatikan bayi pon ade yg masuk, xpaham aku. dah kalau cerita ni fantasi jgn laa kaitkan dgn realiti. nanti ade pulak budak2 yg konpius. HAHA

2. betul ke cerita ni 13pg? scene awal2 je dah agak lucah bila Carly duduk atas Sam. budak- budak kecik ramai wooo dalam tu. budak tak sekolah lagi pon ade bhaii !


"OMg, betol ke cerita ni pg13 mak??"

3. masa battle, dengan Decepticon. aku rasa hero & heroin sangat kebal. jatuh bangunan sana, masuk bangunan sini, tergantung sana, tergantung sini. Luka ciput je. Carly tu berjiwa kental betol. siap berani nak provoke Decepticon depan- depan muka.

4. plot cerita overall ok lahh. cuma dekat tengah2 banyak pulak cakap. even ape bende yg dicakapkan tu penting untuk pahamkan keseluruhan cerita, tp still diaorg cakap banyak.

5. watak mak bapak sam sangat ciput, sbb aku suke karekter mak dia dlm TF sebelum2 ni, kuat membebel. awal2 je. dekat nak battle dgn decepticon. kene halau balik.

6. aku mula suka dekat Carly, awek baru Sam ni n terlupa dan yg Megan Fox dulu ade berlakon jugak. Carly ponn hot ape. Not bad dia punyai acting even ni 1st filem dia berlakon. HAHA cuma bibir dia mcm suntik kolagen je, mcm besar sikit.

7. aku sangat suka masa battle, CGI memang superb. jaoh lagi KRU nak sampai tahap ni. kite doakan KRU pon bole sampai ek. mmg flawless lahh CGI n effects dia. tak kelip mata aku tgk time sam ade dalam bumblebee pastu bumblebee transform jadi robot, sam tercampak, bumblebee jadi balik kereta sam elok je masuk balik dalam kete. wooo risau aku, tak tersepit plakk. bestt !

8. aku suka robot kecik 2 ekor yang agak annoying tapi at the same time sangat membantu dalam pertempuran tu. caya lah. rase nye dua ekor ni mati. ade jugak laa Autobots lain yg mati.

9. sumpah ak paling kesian dekat Sentinel Prime. Transformastion dia jadi lori jadah ape ntah. lori sampah ke lori bomba tak silap aku. Sedih aku tgk.

10. overall, aku rasa movie ni worth watching movie. tgk laa dengan 3D, lagi bestt laa kot. kereta yg vavoomm, action yg meletop, robot2 jahat yg super jahat. Selamat menonton.


"yeahh, yukk tgk TF3 dgn akak"

Monday, June 27, 2011

. Gemuk : model seluar dalam.

salam bloggers skalian. haha. bosan x tahu ank update ape. tadi g jalan2 cari barang dapur, hah dapur la sangat kann. haha. pergi Econsave dengan member. belek semua bende kecuali pakaian dlm wanita, sbb aku lelaki, jantan. HAHAHA. tiba2 terjumpa satu benda yg amat senggama minda. nampak seluar dalam. tapi model dia nan hado.
selalunya aku tgk model seluar dlm badan sasa sasa tak ingat dunia je. badan jenis idaman rakyat2 melata. kali ni ajaib sikit.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Visualnya amat menyakinkan. tanpa ragu.

kini orang bersaiz XXXXL yg x boleh nak berdiri juga bole tampil sbgai model seluar dalam tanpa mendedahkan apa- apa pon, senang kan? Yakin diri yopp !

p/s : lepas tgk terus senggama minda.
esok nk cari syarikat seluar dalam nk cari job ahh.
tergugat aku cm ni. HAHAH

Sunday, June 26, 2011

. 1 Malaysia : dah ada seluar dalam.


Ini lah hasil 1 Malaysia rupenye. Ni dah tak lawak dah. aku baca belogserius then jumpe bende alah ni. berkerut dahi aku nengok. perlu ke ada bnd cmni?

"HAHAHA, ade ke manusia nak pakai tu? akak pon x sanggup"

Saturday, June 25, 2011

. Bakat : aku pon ade walau seberapa.

Buat pertama kali menunjukkan bakat yg tidak seberapa, terjumpa video rakaman ini didalam simpanan besi folder dlm laptop. keji lah jika mahu haha ;
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Harapan- Fadzli Zainal (cover)

video


"Ok, itu lah aku. Ni je lah nan hadooo"

p/s : aku menyanyi, zureena (feeling2 penyanyi latar),
aween (kameragirl yg committed)
& Bam(si jahanam yg tido). Miss nak karok
dgn dyorg like the old time.


. McD : tempat test market.


salam nan hadoo semua ! ptg ni aku nak share sikit pendapat aku pasal McD ni. siapa x pernah pergi McD angkat tangan.

"sedih aku kalo ko tak penah pergi McD"

aku rasa, McD ini adalah bukan tempat untuk melahap semata. Ini adalah tempat nak test market. paham dok test market tu gapo? alaa, aku x reti nak explain dlm bahasa melayu. hahaha.
sebab, biasanya aku perhatikan, dlm McD mesti ramai budak2 yang baya- baya aku suka lepak situ lama- lama, walaupon hanya makan sundae cone sebijik je.
duduk lama- lama nak usha aweks2 manja. HAHAHA, kannnn?
lepas tu kalau kt dlm McD jugak, mesti semua org sehabes baik cover macho dan santek. supaya market diri melambung- lambung mcm dapat Trafik dalam blog lahh gitu. HAAH

"Hai abang, market x I hari ni?"

seronok kan usha2 mamat2 hensem & adik lawa2. usha je lahh. pandang2 bagi signal nk ngorat. kalau dapat, Tahniah la. tp kalau aku buat biasanya ramai yg melekat kat kaki aku nk ikot balik. HAHAHA. mati lahh statement jahanam aku bagi ni.


aku bersama rakan2 test market jap. HAHA
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.




p/s : pitam lah anda yg melihat ini
beberapa keping gambar azab Nauzubillah ni.
muka kami layaknya market
di pasar ikan je kan xpon pasar tani. HAHA
[kami bergigihan buat pose Kilafairy ni. Hazzab]

Friday, June 24, 2011

. Dr. Sheikh Muszaphar : bulan depan dapat baby.


salam satu bloggers semua nya !! jelas kan ape tajuk post hari ni. Haaa, Dr. Halina iaitu merangkap bini Sheikh Muszaphar kite ni dah nk beranak. katanya Julai, maknenye bulan depan la kan? haha

"OMG, nak ade anak dah?!"

haaa, jgn nak terkejut sangatlahh, ade jugak laa anak si angkasawan kite ni kan. Aku sure anak dia comel, xde la rupe makhluk asing si alien. bapak hensem, mak santek, anak mesti outstanding laah. takkan laa anak diaorg rupe nan hadoo kann? haha. yg perempuan wanita semua, kalau ada yg simpan hasrat jahat nk tgk angkasawan kite ni bercerai n rampas tempat Dr. Halina, xpayah laa. menagis la korang . HAHAHA.

"OMG, aku xdapat terima kenyataan Sheikh Muszaphar nak ade anak dah!"



tengok lahh muke dyorg ni. bapak hepi. aku yakin, dah berapa bulan dah dyorg ni asyik sengih je sebab nak dapat anak. anak pertama plak tu. mesti bile beranak nanti, buat press conference taraf vast vast vavoom ! besar besaran lahh. tp anak dia laki/perempuan belom kompem lagi. sebab x check lagi. selamat beranak di ucapkan kepada Dr. Halina & selamat menjadi bapa kpd Dr. Sheikh Muszaphar !


Thursday, June 23, 2011

. Sejarah header blog aku.

hah, ini buat pertama kalinya aku tepekkan header2 yg pernah aku guna sebelom2 ni, buat sendiri. mesti lahh agak azabb api neraka kann? HAHAHA. tp sebab ni jugak lah, minat blogging semakin berkobar kobar ! tengok lahh. nak cerca pon boleh je, aku x marah. HAHAHA










. Bertudung : tak payah nak sanggul sangat.


"aku sebenarnya suka wanita bertudung, sungguh aku berminat, tapi jadi menyampah nak pijak sebab pakai sanggul tinggi2. nak nak pulak ni yg sanggup pakai sanggul palsu berbonggol bagai"

"sambil I posing2 manja, ini la cara2 nak pakai bonggol unta"

"jual- jual bonggol unta dua seringgit, dua seringgit"

aku tak paham dengan perempuan bertudung bersanggul besar ni, dyorg rasa santek ke mcm tu? kalau yg cakap itu mengikut trend tu meh aku pijak laju2 kat pipi kau. dah mcm ade ketumbuhan dah kat atas kepala tu aku tgk, sama besar dengan kepala. mcm alien. sepatutnya ko kelihatan ayu, cantik dan sopan dengan tudung tu. bile ade bonggol tu, SPOIL !!

"OMG, cantik ke bonggol unta tu?"

kalau yg kat kelas/ dewan kuliah tu jgn cakap lah. nak je aku tolak- tolak, gunting- gunting bonggol kat kepala tu hah. hadoiii, semak aku tengok. Eeeeeee, x cantik lahh !! kan emosi aku. tension- tension, semak mata memandang. SEMAKKKK. rasa seksi ke dengan bonggol unta tu? jangan lah rasa kami yang laki- laki ni suka dengan bonggol tu, ingat kami tergoda? TIDAKKK.

"Bajet ape ntah dengan bonggol unta tu"

jom ke link nie untuk tahu lebih lanjut : teddy

p/s : aku pon dapat maklumat yg
cakap dalam Islam sebenarnya,
mana boleh bersanggul tinggi ni.
HARAM tau. oleh itu, sama- sama lah
kita nasihatkan kalau ade member2,
saudara mara yg tinggi sangat sanggulnye tu.






Wednesday, June 22, 2011

. KPOP Malaysia : sampai senak aku gelak.

Haaa, salam bloggers. jangan tak tau Malaysia pon ade adik- adik kumpulan yang rasakan bahawa mereka K-POP ok. korean-pop sangat. lepas ni, x payah dah la nak panggil Super Junior bagai kt Malaysia kan. dah lama dah ni, cume aku baru perasan, haha. tapi adakah mereka layak digelar K-Pop?

"wahh, dah ade M-Pop ke? urmm I like"

nama kumpulan 24: 7 , wahh ala2 kumpulan 2 AM, 2 PM dahh. memang bersungguh nak kekalkan ciri- ciri K-Pop. Jom tengok gambar kumpulan ni :




[nak gambar lagi senak perut daripada dyorg ni. g GOOGLE sendiri]


Haaa, SEKSA tak ingat masing2. Mendedah semua. tayang itu ini, sungguh ciri- ciri K-Pop. setelah melihat gambar. pasti ramai gadis2 menjerit sampai menangis kann? suka tak K-Pop malaysia ni. dah ala- ala gay-pop dah. baik panggil G-Pop je. yang besatnya ada muka Jawa siap. I like. HAHA. good luck lahh ye, cuba laa survive dalam industri muzik Malaysia ni. adakah mereka ini LULUS/ TIDAK. Malaysian, anda tentukan !

"kalau boleh cari la identiti muzik sendiri. Haadoii"

. Wordless Wednesday.

semua org buat. aku pon nak jugak. Wordless Wednesday ni maksud dia ada satu post, ada gambar, tp xde ayat yg menjelaskan gambar. gambar kononnya menceritakan kisahnya sendiri. hah, cube teke gambar aku ni mengesahkan ape ? haha



. Bulu kening Nauzubillah dunia.


'I baru je buat make-over, santekk tak uollls?'

'Ingat Kilafairy je boleh buat bibir & kening? I pon mampu !'

'Senyum tak perlu kata apa apa'

'I feeling2 Jaclyn Victor, nak nyanyi lagu Gemilang pasni'

'Ini lah make up vogue akak kalau g pasar'


P/S : gadis- gadis diluar sana, usahlah
nak cukur2 kening bagai, x cantik pon,
kening makin nipis, makin azab rupe kau.
You are beautiful just the way you are !

. Sedang semak dengan kursus .

hola hola hola, salam bloggers !

lama kan aku berhibernasi. dah bersawang blog aku ni.
aku busy sikit kebelakangan ni. siapkan kertas kerja, mintak kelulusan itu ini. banyak lahh.
now dah lapang sikit semua tu dah siap. tapi ade bende lain pulak yang menunggu.
lepas ni, ade kursus itu ini laa berbagai bagai. boleh pitam aku campur aduk kursus ni.
kursus sane, kursus sini, naseb kat rumah mak aku x de buat kursus. kalau tidak lagi lahh.

aduhai kursus, sabo je lah

xpe lah, kursus ni pon utk tingkatkan kompetensi generik aku. wahh vavast vetol ayat aku kan?
tanggungjawab mestilah kne tanggung sbgai satu tanggungan yg penting. berat.
ni result sem 2 akhir tahun 1 aku pon dah keluar ! nauzubillah result aku. menurun ! 0.03 pointer aku jatuh dari sem lepas. xpe, aku syukur .

bila bg tau mak, cakap "mak, abg dapat 3.#*" aku yakin mak aku mesti melalak gembira !

wahhh, bijak sungguh anak mak ni !!

tapi rupenye mak aku cakap "sikitnye"


sentap aku, sabo jelaah


itu cabaran aku untuk tahun 2 nanti ! siap lah mak, aku bg 4flat nanti. kalau dia cakap sikit lg x tahu lahh.