Followers

Tuesday, July 19, 2011

. Ranking Universiti Malaysia 2011.

Halo semuanya pon, Hari ni aku nak kongsi sikit ranking terbaru Universiti2 kat Malaysia ni. Top 50, ni boleh jugak jadi guide kat adik2 yg baru nak masuk U neh. HAHAHA, nampak tak Universiti kecintai aku, di tangga ke-3 , Waaaaa bangga jugak lah dpt jadi one of the student (mcm lah aku menyumbang banyak). Jangan amik hati lah, sebab ni ranking je, yg paling penting ape yg kite belajar ye dak? Ok lahh, g usha U korng number brape utk tahun ni.

  1. Universiti Sains Malaysia
  2. Universiti Teknologi Malaysia
  3. Universiti Kebangsaan Malaysia
  4. Universiti Putra Malaysia
  5. University of Malaya
  6. Universiti Malaysia Perlis
  7. Multimedia University
  8. Universiti Teknologi Mara
  9. Universiti Malaysia Pahang
  10. International Islamic University of Malaysia
  11. Universiti Utara Malaysia
  12. Universiti Tun Hussein Onn Malaysia
  13. Universiti Tenaga Nasional
  14. Universiti Malaysia Sabah
  15. Open University Malaysia
  16. University of Nottingham Malaysia
  17. Universiti Teknologi Petronas
  18. Universiti Sains Islam Malaysia
  19. Universiti Pendidikan Sultan Idris
  20. Taylor’s University College
  21. Universiti Teknikal Malaysia Melaka
  22. Universiti Tunku Abdul Rahman
  23. Universiti Malaysia Terengganu
  24. Universiti Malaysia Sarawak
  25. Universiti Tun Abdul Razak
  26. Monash University Malaysia
  27. Universiti Industri Selangor
  28. Wawasan Open University
  29. UCSI University
  30. Curtin University of Technology Sarawak Campus
  31. Asia Pacific Institute of Information Technology
  32. International Medical University
  33. Help University College
  34. Tunku Abdul Rahman College
  35. Al Madinah International University
  36. Universiti Kuala Lumpur
  37. National Defence University of Malaysia
  38. Segi College
  39. Universiti Sultan Zainal Abidin
  40. Universiti Malaysia Kelantan
  41. Limkokwing University of Creative Technology
  42. KDU College
  43. Selangor International Islamic University College
  44. Sunway University College
  45. Malaysia Theological Seminary
  46. Malaysia University of Science & Technology
  47. Olympia College Malaysia
  48. Swinburne University of Technology Sarawak Campus
  49. Malaysian Institute of Management
  50. University of Malaya Medical Center
maklumat selanjutnya : teddy

7 comments:

Noorhidayah binti Salehhudin said...

Uiyoo...hihi uitm no.8 oklah tuh..hoho..:D

syazu said...

tape..lek2..

Nazrin Saad said...

Ini source mana ni? Ni dari Times ke Malaysia punya banci eah?

Pelik je tengok UTM atas UKM, UM dengan UPM. Kalau ikut Times, UTM bawah lagi.

kHai said...

. Beritasemasa.com | wadah untuk rakyat .

saya_arief said...

uitm di hati ku.
:D

miss lyzeer said...

setuju..uitm dihati =)

Review Filem: JOHN CARTER (klik) said...

apapun, semuanya tempat menimba ilmu... :-)